Over Stenen en Edelsteentherapie

.

Doe het zelf

Hoe profiteer je van de helende werking van edelstenen?

Praktische tips op basis van jarenlange ervaring met edelsteentherapie

 

bertrandiet hangersHangers van bertrandiet

Er zijn vele manieren om edelstenen en mineralen te gebruiken. Je kunt ze op je lichaam te dragen. Of in een kamer plaatsen, als edelsteenwater of edelsteenolie gebruiken, en meer.

ontladen-hematietOntladen op een bedje van hematiet

Voordat je een edelsteen gaat gebruiken, kun je hem ontdoen van al het vuil dat erop zit. Het gaat niet alleen om vieze vingers of vlekjes. Het gaat vooral over het energetisch vuil.

biotensorEnergie van een steen kun je meten met een biotensor

Blijft een edelsteen altijd helend werken? Helaas, gebruikte edelstenen verliezen op den duur hun helende werking. Je kunt testen hoeveel energie een steen nog bevat.

edelsteenwaterGlas edelsteenwater

Onderzoek heeft bewezen dat het toevoegen van edelstenen aan water de smaak verbetert en het water langer houdbaar maakt. Er zijn ook helende effecten.

stenen in pottenStenen in potten

Je kunt stenen op vele manieren bewaren. Je kunt ze in een vitrinekast leggen, gerangschikt op kleur. Of ze in kleine laatjes stoppen. Elke manier heeft eigen energetische effecten.

himalayazout zakjeZakje himalayazout

Himalayazout is een bijzonder soort steenzout. Het is nauwelijks verontreinigd en bevat de meeste mineralen. Profiteer maximaal van de helende effecten van Himalayazout.

voorbeeld edelsteenleggingVoorbeeld edelsteenlegging

Zin om te experimenteren met een edelsteenlegging bij jezelf? Hier een eenvoudig plan van aanpak. Gebruik steentjes met een platte kant, zodat ze goed op het lichaam blijven liggen.

pyriet schedel

Een bijzondere geslepen steen is de schedel. Je vindt tegenwoordig stenen schedels in allerlei vormen, maten en materialen. Elke vorm heeft zijn eigen merites. Maar veel mensen vinden schedels afschuwelijk. En opeens heb je een klik met zo'n ding...

ring met agaatRing met ogenagaat aan deze vinger heelt oogaandoeningen, zoals problemen met het netvlies of verhoogde oogdruk

Waarom draag je een ring met een bepaalde edelsteen? Het antwoord op die vraag kan een voorkeur voor een bepaalde vinger opleveren, aan je linker of je rechter hand.

tijgeroog trommelsteenEen mooi glimmende trommelsteen van tijgeroog

Dikwijls kun je een dof geworden edelsteen weer mooi blinkend krijgen. Maar hoe goed dat lukt, hangt af van de oorzaak en van de steensoort. En is het een losse steen of een sieraad?

microscoop moldaviet

Moldaviet is zeldzaam en er wordt veel nep-moldaviet verkocht. Het lastig om vast te stellen of een moldaviet echt is. Dat lukt niet goed met het blote oog. Gebruik liever een microscoop.

Wil je meer weten over afzonderlijke stenen?

Saskia schreef ook artikelen over kenmerken en helende werking van afzonderlijke edelstenen, mineralen, gesteentes en fossielen. Zoals bergkristal, amethist, lapis lazuli, maansteen, magnetiet, vuursteen, zonnesteen en tientallen anderen.
Je vindt deze artikelen op de website Semoea Helende Edelstenen.