Over Stenen en Edelsteentherapie

.

Meer over helende werking

In het menu Edelsteentherapie uitgelegd vind je een algemene uitleg van de werking van energetische edelsteentherapie. Op deze pagina's  gaan we meer in op details. Je vindt het antwoord op vaak gestelde vragen over de werking van helende stenen.

 

zandstrand texelEen zandstrand heeft een zuiverende werking

Hebben de tegels in de tuin een helende werking? En zand op het strand? Het aanrechtblad, een standbeeld in het park? Ja, in principe wel. Maar hangers en trommelstenen zijn veel geschikter.

hangers met cartiersluitingHangertjes van diverse stenen voor dieren, met cartiersluitingen voor aan de halsband

Ja, edelstenen werken ook voor dieren. Leg een steentje in de slaapmand van je hond of kat, en je zult zien dat het dier precies op of naast de steen gaat liggen, steeds op dezelfde manier.

lapis lazuli beschadigdBeschadigd schijfje lapis lazuli

Soms lijkt een steen moe en versleten. De steen breekt spontaan of springt ineens uit zijn setting. Er springt zomaar een scherf af. Verdwijnt dan de helende werking? Lang niet altijd.

mobielhoesje met toermalijnstaafEen smartphone met een staafje zwarte toermalijn, geplakt in de vouw van het hoesje. Helpt tegen elektrosmog.

Ja, er zijn edelstenen waarvan je baat kunnen hebben bij elektrosmog door computer, smartphone of elektrische apparatuur. Aanbevolen: zwarte toermalijn en shungiet.

drie eenheid bollenDrie-eenheid bollen

Stenen combineren kan vaak prima. De helende werkingen van de stenen kunnen elkaar versterken. Een bekende combinatie is de drie-eenheid: amethist + bergkristal + rozenkwarts.

glazenstaaf edelsteenwaterEdelsteen combinatie amethist en bergkristal

Edelsteenwater ontstaat door het toevoegen van edelstenen aan water. Het resultaat is extra lekker water met helende effecten. Hoe kan dat? En welke stenen zijn hiervoor geschikt?

stenen en sterrenbeelden

Al heel lang worden edelstenen en mineralen gekoppeld aan sterrenbeelden en planeten. Waarop is dat gebaseerd? En hoe belangrijk is het voor de helende werking?

cactuskwarts rookkwarts

Cactuskwarts is een kristalpunt die van bijna helemaal is bedekt met kleine, jongere kristalletjes. Het kan gaan om zuivere kwarts, amethist, citrien of rookkwarts.

dubbeleinderDubbeleinder bergkristal

Kristallen van bergkristal hebben meestal één natuurlijk gevormde punt. Een dubbeleinder bergkristal heeft aan beide uiteinden een punt. De energie er op twee manieren doorheen stromen,

fadenkwartsKristalvorm fadenkwarts

Fadenkwarts is een kristalvorm van bergkristal. De steen bestaat uit enkele aan elkaar gegroeide bergkristallen. In de steen zijn meerdere draadachtige, melkwitte lijnen te zien.

iriakristalKristalvorm iriskristal of regenboogkristal

Iriskristal of regenboogkristal is bergkristal met interne breukvlakken. Daarin wordt het licht gebroken. Er zijn gekleurde vlakken of regenboogjes te zien.

fantoomkwarts

Fantoomkwarts is een kristal waarin een ander kristal als herkenbare vorm ingesloten lijkt te zijn. Dat is duidelijk zichtbaar in transparante kwartsen als bergkristal.

stenenverkoopStenenverkoop, ook op websites

Overzicht van interessante, leuke, informatieve websites over helende werking van stenen. Over energetische edelsteentherapie stenen en andere energetische behandelingen.

Wil je meer weten over afzonderlijke stenen?

Saskia schreef ook artikelen over kenmerken en helende werking van afzonderlijke edelstenen, mineralen, gesteentes en fossielen. Zoals bergkristal, amethist, lapis lazuli, maansteen, magnetiet, vuursteen, zonnesteen en tientallen anderen.
Je vindt deze artikelen op de website Semoea Helende Edelstenen.