Over Stenen en Edelsteentherapie

.

Zo werkt edelsteenwater

Edelsteenwater kun je prima maken in een glazen kan

Al in vroeger tijd dronk men water of wijn waaraan stenen werden toegevoegd. Dit gebeurde vooral om de smaak te versterken, de alcohol te temmen of gifstoffen te ontdekken.
Eigentijds onderzoek heeft bewezen dat het toevoegen van edelstenen aan water de smaak verbetert en het water langer houdbaar maakt. En er zijn ook helende effecten. Wat is de verklaring voor dit effect?

Water heeft het vermogen energie te absorberen en informatie te kopiëren. De homeopathie maakt hiervan uitgebreid gebruik.

Sceptici beweren dat als je water met een werkzame stof talloze malen verdunt, je water overhoudt waarin geen werkzame stof meer kan zitten, Maar door het kopiërend vermogen van water zit de energie van die stof nog wel in het water.

Door er vervolgens een deel alcohol bij te voegen, ontstaan de welbekende homeopathische geneesmiddelen. Edelsteenwater werkt net zo.

 

Veelgebruikte stenen en steencombinaties voor edelsteenwater

Hieronder staan de effecten van veelgebruikte stenen en stenencombinaties voor het maken van edelsteenwater.

Kijk naar de omschrijving en kies de juiste combinatie om meer balans te brengen in je leven.

Koop een kant en klare combinatie, of combineer zelf je eigen stenenkeuze.

Let op: Edelsteenwater van alle familieleden van de bergkristal (citrien, amethist, tijgeroog, rutielkwarts) kan onbeperkt gedronken worden. Drink water van andere edelstenen met mate.

 

Edelsteenstaven 
Edelsteentherapeuten gebruiken soms loodvrije glazen staven met daarin een edelsteencombinatie. Deze combinaties werken puur energetisch.
Staat hieronder bij een edelsteencombinatie dit vignet glazen staaf verkrijgbaar, dan is die combinatie te koop in een glazen staaf van groothandel Vitajuwel, specialist in edelsteenwater. Meer informatie op de Vitajuwel-website.
De edelsteenstaven zijn ook te bestellen via de Prana-Bodhi webwinkel.

Dit levert edelsteenwater op dat op een indirecte manier is aangemaakt.

 

Agaat – Moederliefde

Met een agaat in aardekleuren wordt de energie van Moeder Aarde energie aan je water toegevoegd. Dit edelsteenwater maakt kalm en rustig, en laat je reageren vanuit moederlijke wijsheid. Het verlicht darmklachten. Geef dit water eens aan je planten, je zult versteld staan.

Agaat+Groene aventurijn+Oranje calciet+Rode jaspis+Sodaliet – Voor de kinderen

Glazen staaf verkrijgbaarEen prima edelsteenwater voor opgroeiende kinderen. De lichamelijke en geestelijke groei wordt op meerdere manieren geholpen. Maar natuurlijk kunnen ook volwassenen dit water gebruiken. Prima tafelwater.

Agaat+Nefriet+Serpentijn – Geborgenheid

Met een agaat in aardekleuren en een bruin-groene serpentijn krijg je een heerlijk watertje om vlak voor het slapen gaan te drinken. Dit edelsteenwater geeft een heldere en kalme geest.

Amazoniet+Bergkristal – Revitalisatie

Een amazoniet in je waterkan resulteert in een verzorgend watertje, goed tegen allerlei huidklachten, zoals schrale huid, acné en pukkeltjes. Dit water kun je zowel inwendig als uitwendig gebruiken. Door letterlijk beter in je vel te zitten, zullen je emoties beter in balans zijn. Omdat amazoniet zijn kleur krijgt door een heel klein beetje lood, dit water niet langer dan drie-vier weken achtereen gebruiken.

Amethist – Spiritualiteit

Een helemaal paarse amethist in je water bevordert concentratie en leervermogen. Dit water helpt openstaan voor suggesties en ideeën, en geeft inzicht en overzicht. Je hebt vrede met jezelf en je omgeving.

Amethist+Bergkristal – Veritas

Glazen staaf verkrijgbaarDeze combinatie helpt om bredere verbanden te leggen, maakt waarheidslievend en helpt bij het zoeken naar waarheid, de diepere zin van dit al. Voor spirituele groei. Zeer geschikt voor gebruik bij meditaties.

Amethist+Bergkristal+Rozenkwarts – Wellness Basismix

Glazen staaf verkrijgbaarDeze combinatie wordt de Drie-eenheid genoemd. Bergkristal, amethist en rozenkwarts versterken elkaars werking. Ze versterken respectievelijk lichaam, geest en ziel. Het drinken van dit water geeft balans en een positieve denkwijze.

Amethist+Chalcedoon+Oceaanjaspis+Versteendhout+Rozenkwarts –
De 5 Elementen

Glazen staaf verkrijgbaarDe vijf elementen uit de Chinese filosofie zijn: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Bij elk van deze elementen hoort een edelsteen, met als sleutelwoorden: Nieuw begin, Ontwikkeling, Balans, Retraite en Levenskracht. Breng harmonie in je leven door het dagelijks drinken van dit water.

Apatiet+Bergkristal – Moedig voorwaarts

Dit water is geschikt voor mensen die moeite hebben met de winter, graag luieren en moeilijk op gang komen. Het kan helpen de zonnige kanten van het leven te ontdekken en in actie te komen. Dit water geeft bij wijze van spreken ‘peper in de kont’.

Apatiet+Girasol+Mosagaat – De R in de maand

Dit edelsteenwater helpt, dankzij de combinatie girasol en mosagaat, het immuunstelsel om keelinfecties,verkoudheden en griepjes buiten de deur te houden.

Apofylliet – Sterrenlicht

De witte apofylliet in water resulteert in een watertje dat – gedronken voor het slapen gaan – een kalm gemoed en mooie dromen geeft. Door een betere nachtrust word je beter uitgeslapen wakker en kun je je beter concentreren op de dagelijkse bezigheden.

Aquamarijn – Innerlijke Reinheid

Glazen staaf verkrijgbaarAquamarijn heeft een reinigend effect op de bloedsomloop, de lymfe en op de stofwisseling. Aquamarijn heeft invloed op stem- en keelproblemen, allergieën zoals hooikoorts en problemen met de slijmvliezen. Ook versterkt aquamarijn de zelfdiscipline. De aquamarijn kan met bergkristal gecombineerd worden.

Aventurijn+Magnesiet+Rookkwarts – Anti-stress

Rust in het hoofd, overzicht bewaren en ondanks alle drukte om je heen toch de tijd voor jezelf nemen, lukt beter met dit water.

Aventurijn+Prasem – Rust en kalmte

De aventurijn laat je helemaal tot rust komen in tijden van grote drukte en stress. De prasem helpt je te herstellen van de drukte. Deze melange is zeer goed voor een gezonde huid. Herstellende werking bij zonnebrand.

Barnsteen – Als een kind

Keel- en longklachten, maag- en darmklachten, blaasontsteking, al dit soort vervelende kwalen hebben baat bij het regelmatig drinken van barnsteenwater. Zodra de klachten verdwenen zijn, kun je het gebruik van dit water stoppen. De barnsteen laat je weer zijn als een kind, speels en zorgeloos.

Barnsteen+Chalcedoon+Sodaliet – Smakelijk eten!

Een geweldige combinatie voor je spijsvertering en waterhuishouding! Prima tafelwater.

Bergkristal – Energie

Op krachten komen en blijven wordt ondersteund door bergkristalwater. Als je in het voorjaar een inwendige reiniging wilt of een ontslakkingskuur doet, zal bergkristalwater je helpen je doel te bereiken.

Bergkristal+Granaat – Vuur voor Sensualiteit

Glazen staaf verkrijgbaarDe granaat is opwekkend, inspirerend en versterkend. Hij laat je ongeremd genieten van al het mooie en goede van dit leven, ook van je creativiteit en sensualiteit. De bergkristal versterkt dit alles.

Bergkristal+Granaat+Goud – Op zoek naar de verborgen schat

Het goud helpt een goed humeur te houden, en de granaat helpt door te zetten met waar je mee bezig bent. Een prima water om nieuwe wegen te vinden, en voor mensen die soms hulp nodig hebben om dingen af te maken.


bergkristal, magnesiet en rode jaspisSteentjes bergkristal, magnesiet en rode jaspis

Bergkristal+Magnesiet+Rode Jaspis –
Fit & Slank

Glazen staaf verkrijgbaar Deze drie edelstenen stimuleren de stofwisseling en vetverbranding. Je kunt je gewicht verminderen en fitter worden door dagelijks voor de maaltijd een glaasje van dit edelsteenwater te drinken (en door daarnaast veel te bewegen en gezonde en vezelrijke voeding te nuttigen).
De rode jaspis versterkt de wilskracht. De magnesiet heeft een uitgesproken effect op de stofwisseling. De bergkristal versterkt dit alles.

Bergkristal+Oranje Calciet – Sunny Morning

Glazen staaf verkrijgbaarGeregeld oranje calciet-water drinken betekent een gelijkmatig en goed humeur. De oranje calciet heeft daarnaast een versterkend effect op de spijsvertering en remt maagzuur en maagbranden af.

Bergkristal+Peridoot – Onafhankelijkheid

Dit edelsteenwater helpt je te allen tijde jezelf te blijven.

Bergkristal+Ruwe Diamant – Diamantmix

Glazen staaf verkrijgbaarDoor diamantmixwater te drinken worden alle hersenactiviteiten gestimuleerd, vooral het geheugen, de concentratie en de aansturing van de motoriek.

Bergkristal+Shungiet – Overzicht

Glazen staaf verkrijgbaarBergkristal in combinatie met deze obsidiaansoort is een geweldig voor mensen die veel denkwerk moeten doen. Het zorgt voor inzicht, overzicht en doorzicht. Ook geschikt bij meditaties.

Blauwe kwarts+Dumortieriet+Magnesiet – Acceptatie

Deze combinatie helpt je te accepteren dat bepaalde dingen in het leven gewoon niet te veranderen zijn. Maar het helpt ook om allerlei nieuwe mogelijkheden te ontdekken binnen de gestelde grenzen.

Calciet rood, oranje, groen en blauw +IJslands spaat – Spijsvertering

Een supercombinatie voor een goede werking van de spijsvertering. De oranje calciet helpt je maag, de groene je lever, de blauwe je dikke darm, de rode de doorbloeding van je ingewanden, en het IJslands spaat is voor de waterhuishouding. Deze combinatie helpt ook met de geestelijke 'spijsvertering'.

Carneool+Haliet – Vurigheid

Glazen staaf verkrijgbaarMeer plezier, grapjes en lachen! Wees vrolijk, maar blijf daarnaast goed bij de les met dit water.

Chalcedoon+Melkopaal+Mosagaat – Verbeteren van de doorstroming

Glazen staaf verkrijgbaarDeze combinatie heeft een sterke werking op de bloedsomloop en vooral de lymfeomloop; het verbetert de weerstand en het immuunstelsel.

Chrysopraas+Fluoriet+Peridoot – Fontein der jeugd

Contact blijven houden met het kind in je, speels en flexibel blijven. Bovendien heeft deze combinatie een verjongende invloed op je uiterlijk, huid, haar en uitstraling.

Citrien – De zonnige zijde

Bij levensmoeheid en depressie helpt citrienwater je weer de zonnige zijde van het leven ontdekken. De citrien is zelf een klein zonnetje waaraan je je kunt warmen. Citrienwater helpt bij klachten aan alvleesklier, lever, milt en maag. Gebruik citrienwater bij suikerziekte om de alvleesklier op zachte wijze beter te laten werken.

Epidoot+Oceaanjaspis+Zoisiet – Verjonging

Een weldadig water voor huid en haar. Deze worden aanmerkelijk zachter en strakker. Zowel voor inwendig als uitwendig gebruik!

Fluoriet+Hematiet+Blauwe chalcedoon – Goed bij stem

Een uitstekend watertje voor wie de stem veel moeten gebruiken voor het werk. Alledrie kristallen versterken mond, keel en stembanden. De fluoriet helpt je te articuleren, de chalcedoon helpt je de juiste woorden te kiezen, de hematiet maakt je gefocust.

Granaat+Goud+Haliet – Gouden momenten

Glazen staaf verkrijgbaarEen goede combinatie voor een goed humeur. In de sombere wintertijd laat dit water je weer de zonzijde zien, en geeft het inspiratie hoe zelf licht in de duisternis te laten schijnen.

Haliet – Zon, zee en zand

Glazen staaf verkrijgbaarBij voorjaarsmoeheid en uitputting helpt halietwater om op krachten te komen. Je krijgt het gevoel op vakantie te zijn geweest. Haliet is oeroud steenzout, dat zeer goed werkt om het hart, de bloeddruk en de bloedsomloop te harmoniseren. Halietwater vergroot de weerstand, de spijsvertering en de concentratie. Ook geschikt voor mensen met een hoge bloeddruk, mits gebruikt in de vorm van deze staaf.

Lapis Lazuli+Rutielkwarts – Inspiratie

Glazen staaf verkrijgbaarDe blauwe lapis lazuli en de rutielkwarts hebben samen een verruimend effect. Ze geven inspiratie en verrassende invallen. Daarnaast geven ze de energie en ruimte om ideeën ook in daden om te zetten. Deze combinatie niet langer dan drie weken achtereen gebruiken (tenzij in een glazen staaf).

Maansteen – Yin

Water van maansteen, in maanlicht gemaakt, heeft een uitgesproken effect op de vruchtbaarheid en de geslachtsorganen. Ook zeer geschikt bij menstruatieproblemen (pijnlijk, te lang durend). Als zeer mannelijke mannen in contact willen komen met hun vrouwelijke kant en zo hun gevoelsleven en intuïtie willen versterken, is maansteenwater een manier om dit proces zeer zacht en geleidelijk te laten verlopen.

Rode jaspis+Bergkristal – Yang

Rode jaspis-water kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Door het te drinken wordt het basischakra versterkt, wat leidt tot een betere aarding, meer wilskracht en energie om je taken uit te voeren. Dit water verlicht darmklachten zoals verstopping.

Rozenkwarts – Harmonie

Glazen staaf verkrijgbaarRozenkwarts werkt op de thymus, en op ons welbevinden. Het sleutelwoord van rozenkwarts is ‘onvoorwaardelijke liefde’. Het drinken van rozenkwartswater brengt je in harmonie met jezelf en je omgeving. Dit water stimuleert de creativiteit en inspiratie.

Rozenkwarts+Amethist+Aventurijn – Huidverzorging

Glazen staaf verkrijgbaarDrie edelstenen die een regenererend effect op de huid hebben. Door dit water zowel inwendig als uitwendig te gebruiken kun je je huid fris en jeugdig houden.

Rozenkwarts+Granaat+Robijn – Levensvreugde

Haal meer uit de dag, haal meer uit je relatie! Maak van het gewone iets bijzonders! Probeer dit water en laat je door jezelf verrassen!

Smaragd – Regeneratie

Glazen staaf verkrijgbaarSmaragd is een zeer vitaliserende en regenererende steen. Edelsteenwater van smaragd verfrist de huid, versterkt de slijmvliezen, ondersteunt en versterkt het immuunsysteem en stimuleert de fysieke en geestelijke stofwisseling. Het helpt bij een aantal oogklachten en geneest infecties en ontstekingen.

Sodaliet – Watergenot

Glazen staaf verkrijgbaarEdelsteenwater van sodaliet brengt balans tussen links en rechts, mannelijk en vrouwelijk, boven en onder. Veel mensen vinden water drinken maar niks. De sodaliet laat je proeven dat (edelsteen)water heerlijk is!

edelsteenwater vertrouwenEdelsteenwater Vertrouwen

Tijgeroog – Vertrouwen

De tijgeroog verandert water in een tonicum dat naast meer power (‘tijger in uw tank’) ook meer zelfvertrouwen geeft.

Tijgerijzer – Moed

Water van tijgerijzer geeft veel energie, veel daadkracht en zelfvertrouwen. Daarnaast verjaagt het muizenissen uit je hoofd, en nier- en blaasstenen uit je lichaam.

Versteend hout – Thuis

In tijden van grote veranderingen - zoals verhuizing, scheiding, reorganisaties - kun je je (tijdelijk) ontheemd voelen. Het drinken van versteend hout-water geeft een verbondenheid met Moeder Aarde. Dit water helpt je je vertrouwd en thuis te voelen, ondanks alle woelingen om je heen.

Zwarte toermalijn – Bescherming

Alle toermalijnen, en met name de zwarte toermalijn, voeren negatieve energieën af. Zwarte toermalijn-water is heel geschikt bij stress en burn-out. Daarbij kan dit water helpen bij de behandeling van gezwellen en kanker. Het kan ook preventief gebruikt worden.

 


Glazen staaf Vuur voor Sensualiteit
Uiteraard zijn er nog veel meer edelstenen en edelsteencombinaties geschikt voor het maken van een edelsteenwater.

Wie meer over edelsteenwater wil weten, kan het volgend boek raadplegen:
De genezende kracht van water en edelstenen, door Michael Gienger & Joachim Goebel (ISBN 978 90 6963 768 6).

Zie ook: Hoe maak je edelsteenwater?

 

Wil je meer weten over afzonderlijke stenen?

Saskia schreef ook artikelen over kenmerken en helende werking van afzonderlijke edelstenen, mineralen, gesteentes en fossielen. Zoals bergkristal, amethist, lapis lazuli, maansteen, magnetiet, vuursteen, zonnesteen en tientallen anderen.
Je vindt deze artikelen op de website Semoea Helende Edelstenen.