Over Stenen en Edelsteentherapie

.

Hoe weet je dat een steen nog werkt?

Blijft een edelsteen altijd helend werken? Je zou het denken, want de meeste edelstenen lijken heel duurzaam. Dat klopt ook wel, sommige sieraden en verzamelstukken zijn al eeuwen in het bezit van een familie. Toch is die duurzaamheid betrekkelijk.

Feit is dat gebruikte edelstenen op den duur hun helende werking verliezen. Sieraden kunnen er dan nog prachtig uitzien. Maar meet je hun energie, dan blijkt er nog maar weinig over te zijn. Vaak gaan ze dan stuk, afhankelijk van de kwaliteit van gebruikte materialen zoals lijm, setting en koord.

Meten is weten

Het is daarom handig om te weten of stenen die je regelmatig gebruikt nog wel werkzaam zijn. De beste manier om dat vast te stellen, is door te testen hoeveel energie de steen nog bevat.

Je kunt dat vaststellen met bijvoorbeeld een spiertest, een biotensor of een pendel.

Dit meten doe je vóór en ná een fysieke en energetische schoonmaakbeurt. Die 'grote beurt' bestaat uit:

  1. Schoonmaken oftewel fysiek reinigen: afvegen met een vochtige doek of afspoelen onder de kraan.
  2. Energetisch verzorging: eerst ontladen (energetisch reinigen), daarna opladen (voorzien van verse, schone energie).

Ook stenen die er beschadigd uitzien (scherfje eraf bijvoorbeeld), kun je testen op hun werkzaamheid.

biotensorEnergie van een steen kun je meten met een biotensor

Nieuwe energie

Een nieuwe schoongemaakte steen bevat over het algemeen tussen de 90% en 100% energie.

Een nieuwe schoongemaakte en energetisch verzorgde steen bevat 100% energie.

Een gebruikte steen bevat per definitie altijd minder dan 100% energie. Hoeveel minder hangt af van het gebruik.

Bij gebruik zal de steen energie gaan uitwisselen met jou. De steen absorbeert jouw disbalans en geeft er zijn eigen energie voor terug. Hierdoor zal de meetbare hoeveelheid energie van de steen zelf afnemen.

De energie kan soms zelfs teruglopen tot 0%.

Tussen 80% en 100%

Energie van een edelsteen kun je ook testen met een pendel van rozekwartsPendel van rozekwartsNa het schoonmaken, ontladen en opladen kun je een steen opnieuw gebruiken. Dit kun je echter niet eindeloos doen.

Je zult merken dat sommige stenen weinig energie kwijtraken en makkelijk weer op te laden zijn tot 100%.

Bij andere stenen echter kun je op een gegeven moment niet meer tot die 100% komen, hoe lang je ze ook op hun bedje van bergkristal laat liggen. Deze stenen zullen ook extra snel leeglopen.

Je kunt een steen blijven gebruiken zolang de energie tussen 80% en 100% zit.

Krijg je de energie van de steen bij opladen niet hoger dan 75%? Dan is hij toe aan een langdurige vakantie. Je kunt beter een andere steen gebruiken.

Je kunt de steen na zijn 'vakantie' nog wel gebruiken, maar je zult merken dat het opladen steeds moeizamer wordt. Vergelijk het maar met een oplaadbare batterij, die is lang maar niet eindeloos op te laden. Op een gegeven moment is het echt tijd voor een nieuwe...

Zakt het energie percentage onder de 20%, moet hij echt vervangen worden.

Je kunt de steen wel houden, maar hij is eigenlijk energetisch onbruikbaar geworden. Een goede optie is deze steen teruggeven aan moeder aarde.

Wist je dat...

  • ... het gebruik van edelsteentherapie terwijl je zelf niet helemaal fit bent, een extra aanslag doet op de energie in je stenen? Immers, zowel de cliënt als de therapeut wisselen energie uit met de edelsteen.
  • ... je jouw eigen energie bij een verminderde weerstand of gezondheid ook zo kunt doormeten? Is jouw energiegehalte minder dan 80%, zou je eigenlijk geen healing moeten geven.
  • ... stenen die je in onze webshop koopt, altijd fysiek schoongemaakt zijn? Ze zijn niet altijd energetisch gereinigd en opgeladen.

Wil je meer weten over afzonderlijke stenen?

Saskia schreef ook artikelen over kenmerken en helende werking van afzonderlijke edelstenen, mineralen, gesteentes en fossielen. Zoals bergkristal, amethist, lapis lazuli, maansteen, magnetiet, vuursteen, zonnesteen en tientallen anderen.
Je vindt deze artikelen op de website Semoea Helende Edelstenen.