Over Stenen en Edelsteentherapie

.

Hoe vind je de beste steen voor jouw klacht?

Elke soort edelsteen heeft zijn eigen werking, en voor elke denkbare gezondheidsklacht zijn er altijd meerdere edelstenen denkbaar als mogelijke oplossing. Als je lukraak een steen kiest, is een positief effect niet gegarandeerd. Gelukkig zijn er goede manieren om toch een effectieve steen vinden.

Een voorbeeld: amethist tegen hoofdpijn

Stel dat iemand een steen zoekt voor verlichting van hoofdpijn.
Een blik in de klachtenlijst op semoea.nl leert dat vele stenen daarvoor geschikt kunnen zijn. Onze klachtenlijst bevat voor hoofdpijn zelfs 24 stenen, waaronder agaat (bij hoofdpijn door onzekerheid), amazoniet (bij hoofdpijn door zenuwpijn) en amethist (meeste soorten hoofdpijn).

Deze persoon zal dan misschien kiezen voor de amethist. Deze steen verlicht immers de meeste soorten hoofdpijn, en is bovendien niet zo duur.edelstenen

Maar wordt deze persoon nu verlost van de hoofdpijn?

 • Wij hebben zelf proefondervindelijk vastgesteld dat stenen niet altijd voor iedereen werken. Dat betekent: als je de amethist gaat dragen bij hoofdpijn, dan helpt dat niet per se.

 • Onze ervaring leert dat ongeveer 80% van de mensen er baat bij heeft.
  Behoor jij bij die overblijvende 20%, dan zal de amethist niet of nauwelijks effect hebben.

Hoe kan dit?

 • Vaak betekent het dat er andere stenen nodig zijn dan je dacht. Stenen die niet een symptoom zoals hoofdpijn aanpakken, maar die inwerken op de achterliggende oorzaak van jouw klachten.
 • stenenkeuzeVeel edelstenen om uit te kiezenBedenk ook dat de werking van elke individuele steen subtiel kan afwijken van de algemene werking van de steensoort.
 • Edelstenen van dezelfde soort zijn nooit helemaal identiek. Herkomst, hoeveelheid ingesloten andere mineralen, kleur, vorm en dergelijke variëren. En dat maakt de werking van het ene exemplaar net even sterker of zwakker.
 • Verder wijst de ervaring uit dat een steen het snelste werkt als je klacht relatief mild is, als het gaat om 'huis, tuin en keuken'-klachten.
 • Bij ernstige ziektes en chronische klachten zijn er altijd meerdere edelstenen nodig. Het hersteltraject zal dan de nodige tijd vergen (ongeveer evenveel tijd als nodig was om de klacht op te bouwen).
 • En natuurlijk verrichten edelstenen geen wonderen en zijn ze géén vervanging voor medicijnen. Geneeskundige hulp is onmisbaar bij veel medische aandoeningen. Edelstenen kunnen de voorgeschreven behandeling ondersteunen.

Tips om de juiste steen voor jouw klacht te vinden

 • stenen kiezenLaat je bij de keuze leiden door je intuïtie, niet door je verstand. Heb je een steen uit de klachtenlijst gekozen, stel je dan voor dat je die steen al bezit. Voel wat dit met je doet.
 • De beste steen is niet altijd de mooiste.
 • De beste steen is niet altijd de goedkoopste.
 • Houd er rekening mee dat je misschien meerdere stenen nodig hebt.
 • Houd er rekening mee dat een steen soms tijd nodig heeft om zijn volledige werking te ontplooien.
 • Zorg dat je de stenen regelmatig energetisch reinigt. Stenen raken tijdens het gebruik energetisch vervuild, en werken dan niet meer goed. Reinig ze ook vóór het eerste gebruik na aanschaf. (Onnodig als dit al gebeurd is door de winkel waar je steen hebt gekocht.)
 • Wij helpen je ook graag met een stenenconsult. Dit kan persoonlijk, per telefoon of per e-mail. Tijdens zo'n consult wordt met kinesiologie getest wat voor jou de beste steen is. Vaak blijkt dan dat er andere stenen nodig zijn dan je dacht.

 

 

Wil je meer weten over afzonderlijke stenen?

Saskia schreef ook artikelen over kenmerken en helende werking van afzonderlijke edelstenen, mineralen, gesteentes en fossielen. Zoals bergkristal, amethist, lapis lazuli, maansteen, magnetiet, vuursteen, zonnesteen en tientallen anderen.
Je vindt deze artikelen op de website Semoea Helende Edelstenen.