Over Stenen en Edelsteentherapie

.

Hoe maak je edelsteenwater?

Het toevoegen van edelstenen aan water verbetert de smaak verbetert en maakt het water langer houdbaar. En er zijn ook helende effecten. Er zijn twee manieren om edelsteenwater te maken.

 

Zo maak je edelsteenwater op de directe manier

Edelsteenwater kun je prima maken in een glazen kanLet op! Edelstenen met giftige of schadelijke elementen zijn volkomen ongeschikt voor het maken van edelsteenwater op de directe manier. Kies dan voor de indirecte manier (zie hieronder).

 • Gebruik bij voorkeur trommelstenen, omdat deze niet gemakkelijk splinteren.
 • Glas is het beste materiaal om edelsteenwater in te maken. Liefst loodvrij.
 • Reinig de steen of stenen van je keuze goed onder de kraan. Leg ze daarna voorzichtig in een karaf of kan. Giet voorzichtig kraanwater of mineraalwater in de kan  Plaats de kan bij voorkeur in de vensterbank, maar niet direct naast of onder een stopcontact.
 • Laat de kan een etmaal (24 uur) staan. Daarna is het water klaar voor gebruik. Het water is uiteraard beperkt houdbaar. Gebruik het binnen 48 uur. Bewaar het water liever niet in de ijskast.
 • Giet het water voorzichtig in een glas, zodat de stenen weinig tegen elkaar stoten. De stenen blijven in de kan achter.
 • Schenk de kan niet helemaal leeg. Het is goed om een klein restje water over te houden (vanwege het kopiërend vermogen). Nieuw water opgieten naar behoefte.

 

Zo maak je edelsteenwater op de indirecte manier

De indirecte werkwijze is geschikt voor edelstenen met giftige of schadelijke elementen, zoals sulfiden en sulfaten. Wil je van een edelsteen als lapis lazuli, antimoniet of haliet edelsteenwater maken, kies dan voor deze indirecte manier.

Ook edelsteenwater van brosse stenen, stenen die oplossen in water en breekbare kristallen kun je op deze indirecte manier maken

 • Glas is het beste materiaal om edelsteenwater in te maken. Liefst loodvrij. Giet kraanwater of mineraalwater in de kan.
 • Leg de steen of stenen van je keuze in een klein glazen bakje. Laat dit bakje op het water in de kan drijven. Let op dat dit 'bootje' niet te zwaar wordt belast, het moet wel blijven drijven.
 • Plaats de kan bij voorkeur in de vensterbank, maar niet direct naast of onder een stopcontact.
 • Laat de kan een etmaal (24 uur) staan. Daarna is het water klaar voor gebruik. Het water is uiteraard beperkt houdbaar. Gebruik het binnen 48 uur. Bewaar het water liever niet in de ijskast.
 • Vis voorzichtig het kleine schaaltje uit de kan voordat je het water in een glas giet.
 • Schenk de kan niet helemaal leeg. Het is goed om een klein restje water over te houden. Nieuw water opgieten naar behoefte.

 

Meer informatie over de werking van edelsteenwater

 

Dit is misschien ook interessant

Wil je meer weten over afzonderlijke stenen?

Saskia schreef ook artikelen over kenmerken en helende werking van afzonderlijke edelstenen, mineralen, gesteentes en fossielen. Zoals bergkristal, amethist, lapis lazuli, maansteen, magnetiet, vuursteen, zonnesteen en tientallen anderen.
Je vindt deze artikelen op de website Semoea Helende Edelstenen.