Over Stenen en Edelsteentherapie

.

Hoe kun je werken met kristallen schedels?

Een bijzondere geslepen steen is de schedel. Je vindt tegenwoordig stenen schedels in allerlei vormen, maten en materialen. Aliens, singing skulls, draken, wolven, lynxen, noem maar op. En elke vorm heeft zijn eigen merites.

Een menselijke schedel kan je in contact brengen met de Akasha-kronieken, die alle menselijke ervaringen bevatten. Een drakenschedel staat voor wijsheid en is de bewaker van schatten, vooral van goud. Dat goud kan je zowel letterlijk als figuurlijk opvatten.

Het bijzondere van schedels is dat ze zowel aantrekken als afstoten. Veel mensen vinden schedels afschuwelijk, en toch... Opeens heb je dan een klik met zo'n ding...

schedel van pyrietSchedel van pyrietDe kristallen schedels herinneren ons aan de dood. Tegelijk kunnen ze je juist helpen om een nieuw begin te maken. Zeker als je de boodschap van het mineraal laat meespelen bij je keuze voor een bepaalde schedel.

Schedels zijn individuen met een naam en een willetje. Door met ze te mediteren, of door ze in je hand te nemen en aandachtig te beschouwen, kun je contact maken. Kijk je schedel in de ogen en opeens valt je een naam binnen...

Alle kristallen schedels kunnen zingen, de draken neuriën als ze een goed humeur hebben. Luister maar eens, vooral als je zelf zingt. Soms klinkt het alsof je schedels meezingen...

Waarom werken schedels zo sterk?

Mensen schrijven al vele eeuwen bepaalde betekenissen toe aan schedels. Dat deden ze al in het oude India, in de rijken van de Maya's en de Azteken, en in onze middeleeuwen. Daardoor zit de schedel in ons collectief onderbewustzijn.

Of het slechts verhalen zijn of dat er een kern van waarheid in zit, maakt niet veel uit. Het feit dat zoveel mensen ermee bezig zijn, betekent dat het fenomeen 'schedel' zich in het collectief geheugen heeft genesteld en een bepaalde betekenis heeft.

De schedel kan symbool staan voor voorouders, voor de kortstondigheid van het leven, voor dood en nieuw leven. Afhankelijk van de tijd is de betekenis telkens even anders.

Tegenwoordig worden de (kristallen) schedels verbonden met New Age-ideeën en een mooie nieuwe wereld. De schedels staan symbool voor kennis. Door oude en nieuwe schedels bij elkaar te zetten, zouden ze kennis gaan uitwisselen. Deze kennis komt ook beschikbaar voor de eigenaren van de schedels.

Uitwisselen van informatie

drakenschedel van oceaanjaspisDrakenschedel van oceaanjaspis* Kristallen schedels zijn net mensen.
Ze houden van contact, informatie uitwisselen en leren. Door een schedel op je werktafel te zetten, kun je gebruik maken van de kennis die zich gaandeweg tussen jullie opbouwt.
Dat werkt prima als je een kristallen schedel van fluoriet hebt. Die is goed voor het onthouden van studiestof. Je hebt ook baat bij een schedel van pyriet of hematiet: die zijn goed voor logisch denken. Een schedel van rozenkwarts is goed voor creativiteit.

* Kristallen schedels kunnen poorten zijn naar andere planeten, andere tijden of andere dimensies.
Wil je contact met engelen, buitenaardsen of sprookjesfiguren? Vraag het je kristallen schedel en deze zal voor je bemiddelen.
Leg je de kristallen schedel naast je bed of onder je hoofdkussen, dan kun je in je dromen elke kant op die je maar wilt, zelfs terug in de tijd!

* Stel een vraag aan je kristallen schedel voordat je gaat slapen.
Dan is het antwoord je ingevallen als je wakker wordt. Wees niet verbaasd als de oplossing een compleet andere kant opgaat dan je had verwacht.

* Zet meerdere schedels bij elkaar in een kring, met de gezichten naar binnen.
Dan beginnen ze informatie met elkaar uit te wisselen. Heb je maar één kristallen schedel, maak dan een cirkel met andere edelstenen of mineralen. Je kristallen schedel kan heel goed samenwerken met andere kristallen.
Je kunt gebruik maken van de uitwisseling van informatie. Sluit aan in de cirkel en deel in de informatie, probeer te luisteren naar wat er uitgewisseld wordt.
Andersom kan het ook. Heb je een prangende vraag, sluit dan met die vraag in gedachten aan in de kring. De schedels zullen je ideeën geven.

* Je kunt de kristallen schedels vragen om aan een bepaald thema te werken.
Voorbeelden van thema's zijn wereldvrede en de heling van de aarde. Zet ze dan in een cirkel met de gezichten naar binnen. Zeg hardop wat de thematiek is, of schrijf het op een briefje dat je tussen de schedels legt. De schedels zullen ermee aan de slag gaan. Het mooist is als je de cirkel langer dan 48 uur intact kunt houden.

* Zet de kristallen schedels in een kring met de gezichten naar buiten.
Dan richten ze hun aandacht naar buiten. Ze zoeken dan contact met de omstanders.

* Je zou een dubbele kring kunnen maken.
Zet mensen in een kring met het gezicht naar binnen, en daarbinnen schedels in een kleinere kring met de gezichten naar buiten. Deze opstelling kan een meditatie voor bijvoorbeeld wereldvrede, welvaart of heling versterken.

* Je kunt zelfs met je kristallen schedels werken als je ze niet bij je hebt.
Denk geconcentreerd aan de schedel van je keuze en stel hem je vraag.

Behandelen met een schedel

drakenschedel van lapis lazuliDrakenschedel van lapis lazuli* Mensen die healing of ander therapeutisch werk doen, kunnen hun kristallen schedel inzetten bij behandelingen.
Kristallen schedels kunnen helpen geestelijke en lichamelijke blokkades op te sporen en deze op te lossen. Je kunt dit natuurlijk ook voor jezelf gebruiken.

* Plaats de kristallen schedel bij steenleggingen boven een van de schouders.
Zet de schedel met het gezicht richting cliënt om ideeën in te blazen. Of met het gezicht richting kruin om te helpen schouwen in het verleden. Of met het gezicht richting voeten om te helpen schouwen in de toekomst.

* In situaties waarin je je onzeker of angstig voelt, kan je contact maken met je kristallen schedel.
Je kunt dan om bescherming vragen. Vooral de dierenschedels (zoals draken, wolven, katten) zijn daar heel geschikt voor. Dankzij hun energetische bescherming ga je je beter voelen en onmiddellijk meer zelfvertrouwen uitstralen.

* Het is zinvol om de boodschap van het mineraal mee te laten spelen.
De keuze van het mineraal beïnvloedt de manier waarop je je kristallen schedel kunt inzetten. Bijvoorbeeld: een schedel van agaat kun je inzetten voor heling van de aarde (contact met moeder aarde), een schedel van dumortieriet voor schoon water voor iedereen.

 

 

 

Wil je meer weten over afzonderlijke stenen?

Saskia schreef ook artikelen over kenmerken en helende werking van afzonderlijke edelstenen, mineralen, gesteentes en fossielen. Zoals bergkristal, amethist, lapis lazuli, maansteen, magnetiet, vuursteen, zonnesteen en tientallen anderen.
Je vindt deze artikelen op de website Semoea Helende Edelstenen.