Over Stenen en Edelsteentherapie

.

Hoe kun je de sfeer in huis verbeteren met kristallen?

Je kunt de sheer in je huis verbeteren met edelstenen. Dat kan op verschillende manieren.

In je woonkamer

amethist ruwIn je woonkamer: brok amethistDe sfeer in de woonkamer kun je verbeteren door er ruwe of geslepen edelstenen in te zetten.
Voorbeelden zijn een brok ruwe amethist, een bergkristalcluster of een bol oranje calciet.

De ruwe amethist geeft een bezonnen sfeer, helpt nadenken, en helpt negatieve emoties afvoeren. Een brok bergkristal zuivert de atmosfeer en maakt rustig. De calciet maakt tevreden en vrolijk.

De zogenaamde drie-eenheid vormt een geweldige keuze voor de woonkamer. De drie-eenheid is een combinatie van bergkristal, rozenkwarts en amethist, bijvoorbeeld in de vorm van bollen.

De amethist stimuleert spirituele groei, openstaan voor nieuwe dingen, rust en kalmte. rozenkwarts waxinelichthouderIn je woonkamer: waxinelichtje van rozenkwartsDe rozenkwarts staat voor universele liefde, inspiratie en creativiteit. De bergkristal geeft nieuwe energie, reinigt en versterkt.
Het bijzondere is dat amethist, rozenkwarts en bergkristal elkaars werking versterken.

Een tip: plaats in de kamer een houder voor waxinelichtjes, gemaakt van een ruwe steen. Waxinelichtjes geven natuurlijk licht en zorgen voor een aangename rustgevende sfeer. Ze verspreiden door de warmte van het waxinelichtje zuiverende energie door de ruimte. De steen zorgt voor extra positieve effecten.

In je slaapkamer

apofylliet ruwIn je slaapkamer: ruwe apofyllietVoor de slaapkamer is rozenkwarts een prima steen, samen met celestien. Zij ondersteunen een goede nachtrust en mooie dromen.

Ook een stuk ruwe apofylliet is een prima steen voor de slaapkamer. Deze steen beschermt je tijdens je slaap en dromen.

In je studeerkamer

Voor de studeerkamer is een fluoriet erg goed. Deze helpt bij het goed opnemen van de leerstof.
Wie zijn analytisch en logisch denken daarbij wil versterken, zou er een hematiet bij kunnen leggen.

Vooral de ruwe fluoriet (liefst in vorm van een octaeder) en de ruwe hematiet zijn hiervoor geschikt.

hematiet ruwIn je studeerkamer: ruwe hematiet

 

Wil je meer weten over afzonderlijke stenen?

Saskia schreef ook artikelen over kenmerken en helende werking van afzonderlijke edelstenen, mineralen, gesteentes en fossielen. Zoals bergkristal, amethist, lapis lazuli, maansteen, magnetiet, vuursteen, zonnesteen en tientallen anderen.
Je vindt deze artikelen op de website Semoea Helende Edelstenen.