Over Stenen en Edelsteentherapie

.

Wat werkt beter: hanger, knuffelsteen of armband?

Edelstenen hebben altijd een effect, zowel een trommelsteen, een hangertje als een armband. Welke vorm het beste werkt, hangt af van de reden om de steen te gebruiken.

Er zijn twee belangrijke manieren waarop edelstenen werken: via het zicht en via de huid.
Via het zicht, het bekijken, werkt een steen vooral op geestelijk gebied.
Via de huid werkt een steen vooral op lichamelijk gebied.

Knuffelsteen

Aragoniet knuffelstenenEen knuffelsteen in een broek- of jaszak nodigt uit om mee te spelen, en kan zo zijn werk doen via de huid.

Daarnaast is er een werking via de handchakra's. De zeven hoofdchakra's hebben namelijk referentiepunten in de handen. Elke chakra is verbonden met een bepaald orgaanstelsel.

Deze punten zijn verdeeld over de linker en de rechter hand. Houd je de steen met maar één hand vast, dan worden slechts enkele chakra's meegenomen.

Hangertje

danburiet hangerDanburiet hangerEen steentje als hangertje zal je, elke keer als je ernaar kijkt, een goed gevoel geven. Zijn grootste werking heeft het hangertje dankzij het huidcontact.

Bovendien hangt een steentje meestal op het keel- of het hartchakra, of daartussenin op de thymus, een ander belangrijk energetisch punt.

Het chakra absorbeert de energie van de steen en voert deze via energetische kanalen naar de juiste plekken om zijn werk te doen.

Armband

barnsteen armband Barnsteen armbandEen armbandje met een bepaalde soort edelsteen zal je een goed gevoel geven, elke keer als je naar die amrband om je pols kijkt.

Bovendien zit de armband op de huid. Alle belangrijke meridianen lopen via de pols.

Door het dragen van een armbandje kan de energie van de edelsteen via de meridianen naar de juiste plek in het lichaam gebracht worden.

Waarom draag je de steen?

Een uiterst belangrijk punt is: waarom  draag je de gekozen steen?

Een edelsteen werkt altijd, ook als je hem alleen maar draagt omdat je hem mooi vindt. De steen heeft meer effect indien je je daarnaast ook openstelt voor zijn energetische werking, bijvoorbeeld omdat je gelezen hebt dat hij bepaalde klachten kan verlichten.

Wil je een klacht bestrijden en de volle werking van een edelsteen inzetten? Dan is het zinvol om goed uit te zoeken met welke vorm en op welke plek gedragen je het gewenst effect het beste of het snelste bereikt.

 

Voorbeeld 1: lapis lazuli en keelklachten

Lapis lazuli hangerStel, je hebt keelklachten. Een blauw steentje is door zijn kleur kalmerend. De kleur blauw hoort bij het keelchakra.

Draag je een blauw steentje, bijvoorbeeld een lapis lazuli, als hangertje op het keelchakra, dan heeft het een kalmerend effect op eventuele keelklachten. Daarnaast werkt de lapis lazuli bij een keelontsteking desinfecterend.

Hang je de blauwe lapis lazuli op het hartchakra, dan zal de energie via het hart naar het keelchakra stromen. Het effect op de keel zal dan iets langer op zich laten wachten.

Draag je de lapis lazuli op je kleding en niet op de huid, dan gaat de steenenergie via de aura naar alle chakra's, om uiteindelijk op de plek van bestemming aan te komen. Dit effect zal nog iets langer op zich laten wachten.

Als je de lapis lazuli in je zak hebt als knuffelsteen, absorbeer je de blauwe energie via je handchakra’s. Ook dan duurt het langer voordat de plek van bestemming, de keel, is bereikt en de keelklachten worden bestreden..

Dat laatste geldt eveneens voor het dragen van een lapis lazuli armbandje.

Voorbeeld 2: rode jaspis en vermoeidheid

rode jaspis armbandenRode jaspis armbandenStel, je bent moe maar je moet nog veel doen. Een steen als rode jaspis geeft energie en daadkracht. Rode jaspis heeft door zijn kleur affiniteit met het basischakra.

Heb je de rode jaspis als knuffelsteen in een broekzak, dan zit de steen al dicht bij dit chakra. Een rode jaspis knuffelsteen in de broekzak zal daardoor snel effect hebben, en vrijwel direct energie geven.

Draag je een armbandje van rode jaspis, dan zal de energie van rode jaspis via de meridianen zijn werk doen. Dat werkt minder snel dan wanneer je een rode jaspis knuffelsteen in je broekzak stopt.

Als je liever een mooie rode jaspis hanger op je kleren draagt, duurt het relatief lang voordat het gewenst doel, verdrijven van de moeheid, is bereikt.Wil je meer weten over afzonderlijke stenen?

Saskia schreef ook artikelen over kenmerken en helende werking van afzonderlijke edelstenen, mineralen, gesteentes en fossielen. Zoals bergkristal, amethist, lapis lazuli, maansteen, magnetiet, vuursteen, zonnesteen en tientallen anderen.
Je vindt deze artikelen op de website Semoea Helende Edelstenen.