Over Stenen en Edelsteentherapie

.

Hoe gebruik je een edelsteen?

Er zijn vele manieren om edelstenen en mineralen te gebruiken. Kies de manier die je het meest aanspreekt, of het gemakkelijkst is, Je intuïtie is je beste raadgever. Hieronder staan de belangrijkste manieren.

Op je lichaam
bertrandiet hangerHanger van bertrandietHet is fijn om een edelsteen of mineraal op je lichaam te leggen. Direct contact met je huid is ook mogelijk door een hangertje met een edelsteen te dragen (een juweel of een gezondheidssteentje).
Of stop een trommelsteentje of handsteen in je broekzak of een andere zak in je kleren. De werking is afhankelijk van de stof waarvan de kleren zijn gemaakt. Synthetische stoffen werken niet goed als 'doorgeefluik' van de energie van de stenen.
In een ruimte
Een edelsteen of mineraal kan ook in een ruimte geplaatst worden en daar zijn werk doen. Een bergkristalcluster of een stuk amethistgeode geeft een mooie sfeer en absorbeert negatieve energie. Veel mensen voelen dit aan en zetten mooie mineralen in huiskamer of werkkamer te pronk.
Edelsteenwater
Door edelsteenwater te drinken kun je je lichaam meer in balans brengen en je gezondheid verbeteren. Het gaat om kraanwater of bronwater waarin enige tijd edelstenen hebben gelegen. Daardoor bevat dit water de energie en de sporenelementen van edelstenen.
Edelsteenelixer
Flesje edelsteen elixerEdelsteenelixers (ook wel edelsteen-essences genoemd) maak je door een goed gereinigde edelsteen geruime tijd in water te laten staan, met alcohol als conserveringsmiddel. Edelsteenelixers werken fysiek, maar ook geestelijk. Ze werken dieper in dan een edelsteen.
Elixers zijn geschikt voor behandeling van klachten zoals hoofdpijn, rugpijn en hooikoorts. Ook klachten zoals overbelasting, stress, burnout, angsten, anorexia en boulimia kun je succesvol behandelen met een edelsteenelixer.
Edelsteenolie
Edelsteenolieën kun je maken door een goed gereinigde steen een bepaalde tijd in sesamolie, amandelolie of druivenpitolie te laten liggen. De verkregen olie is geschikt om mee te masseren of om bepaalde klachten te bestrijden. Krampen, bijvoorbeeld, kun je snel verhelpen door zacht inmasseren met een edelsteenolie.
In créme en lotions
Edelstenen kun je toevoegen aan crèmes en lotions voor de verzorging van huid en haar. Bergkristal, rozenkwarts of onyx hebben een versterkende, vitaliserende werking. Stop een klein trommelsteentje in het potje crème, Is het potje leeg, hergebruik je steentje dan in het volgende potje crème.
In bed
Edelstenen kun je meenemen in bed. Bij slaapproblemen kunnen ze onder het hoofdkussen goede diensten bewijzen. Lapis lazuli of amethist geven mooie dromen, die na het ontwaken niet meteen vergeten zijn.
In bad
Een ontspannend bad wordt nog relaxter als er edelstenen mee mogen. Bergkristal, amethist, carneool en onyx kunnen goed mee in bad. Wel opletten dat ze zo groot zijn dat ze niet doorgespoeld kunnen worden. Een volgende keer kunnen ze weer lekker mee badderen.
In de keuken
himalayazout zakjeZakje met himalayazoutKoken met edelstenen is goed mogelijk. Voeg een extra dimensie toe door bij het koken edelsteenwater in plaats van kraanwater te gebruiken. Thee kun je prima zetten van kristalwater. In Rusland wordt een charoiet aan het theewater toegevoegd - dat zou goed zijn ter versterking van de familiebanden. Gebruik in plaats van standaard keukenzout een zoutmolentje met kleine brokjes himalayazout.
Bij planten
Planten houden van edelstenen en edelsteenwater. Ze groeien beter als een groene aventurijn bij de stengels op de aarde is gelegd Ook reageren ze zeer goed op kristalwater.
Bij dieren
Dieren vinden kristalwater meestal lekkerder dan gewoon kraanwater. Dieren die angstig zijn of een traumatisch verleden hebben, hebben veel baat bij edelsteenwater of edelsteenelixers.


Meer over edelsteenwater: hoe werkt het, hoe maak je het?
Lijst medische klachten: welke edelstenen helpen?Wil je meer weten over afzonderlijke stenen?

Saskia schreef ook artikelen over kenmerken en helende werking van afzonderlijke edelstenen, mineralen, gesteentes en fossielen. Zoals bergkristal, amethist, lapis lazuli, maansteen, magnetiet, vuursteen, zonnesteen en tientallen anderen.
Je vindt deze artikelen op de website Semoea Helende Edelstenen.