Over Stenen en Edelsteentherapie

.

De praktijk: behandeling met energetische edelsteentherapie

Behandeling door een ervaren edelsteentherapeut kan je leven positief beïnvloeden. Je kunt diepe ontspanning bereiken, of verlichting van klachten over je gezondheid. Hoe gaat dat in de praktijk?

behandeling-edelsteentherapieEdelsteentherapeut aan het werk. Foto: Henny AllisIn dit artikel krijg je een indruk van hoe een edelsteenlegging kan verlopen. Iedere edelsteentherapeut heeft eigen specialiteiten en voorkeuren, dus de variaties zijn groot.

Een energetische behandeling duurt vaak een uur tot anderhalf uur, maar kan door de gekozen vorm iets langer of korter duren.

De favoriete manier van behandelen is met edelstenen, maar er ook andere energetische behandelingen. Hieronder staat een overzicht.

Voor al onze edelsteenbehandelingen geldt dat je geheel gekleed op onze behandeltafel komt te liggen. Het is wel prettig als je gemakkelijk zittende kleding van natuurlijke materialen draagt.

Hoe verloopt een edelsteenlegging?

Als je voor een edelsteenbehandeling komt, wordt er altijd eerst een gesprekje gehouden over het doel van de behandeling. Bijvoorbeeld: is het een kennismaking met de edelsteentherapie, is het voor diepe ontspanning of voor bestrijding van een klacht?

Voor pijn en klachten is vaak een serie van ten minste vier keer afspraken nodig.

 

behandeling-vortexBehandeling met vortex. Foto: Henny Allis1. Na vaststellen van het doel, worden de stenen uitgekozen, en wordt vastgesteld hoe het gesteld is met de doorstroming in meridianen en chakra’s.

Dit kan op verschillende manieren: via pendel, biotensor, vortex, spiertest, enz. Op de foto rechts is een meting met de vortex te zien.

 

behandeling-edelstenenEdelsteenbehandeling. Opleggen van uitgekozen edelstenen. Foto: Henny Allis 2. Daarna worden de uitgekozen stenen opgelegd.

Je ligt volledig gekleed op de behandeltafel. Het prettigst is het als je kleding van natuurlijke materialen is, zoals wol, katoen of linnen.

Heb je het koud, dan krijg je een dekentje of dikke handdoek over je heen. De stenen kunnen bovenop de handdoek liggen, of op de kleding onder de handdoek.

 

behandeling-energiebanenBehandeling met edelstenen.Vrijmaken van energiebanen. Foto: Henny Allis3. De stenen blijven 20 tot 45 minuten liggen. Soms worden er stenen bijgelegd of weggehaald. De bedoeling is dat de stenen gedurende die tijd op je kunnen inwerken.

Soms het nodig een handje te helpen om de energiebanen vrij te maken. Dat is te zien op de foto rechts.

 

4. Als de stenen zijn weggehaald, wordt gemeten of de behandeling effect heeft gehad.

Ten slotte krijgt je een glaasje water of kopje thee aangeboden. We bespreken een eventuele vervolgbehandeling.

 

Tijdens de behandeling gebruik ik vaak ontspannende muziek en wierook.
Dat is niet nodig voor de werking van de stenen. Het is meer voor de klant, voor een betere ontspanning.

 

Diverse energetische behandelingen met edelstenen

Er zijn uiteenlopen soorten energetische behandelingen met edelstenen.

steenleggingSteenlegging tijdens behandeling met edelstenen. Foto: Henny Allis

  1. Ontspanningsbehandeling Een standaardbehandeling waarbij vier of meer stenen op een aantal energetische punten worden gelegd. Er zijn verschillende types ontspanningsbehandeling, waarbij je uiteraard het type krijgt dat het beste bij je past.

  2. Ontgifting, reiniging en balans Een behandeling die uitstekend past bij een vastenkuur, sapkuur of vermageringsdieet. Er wordt vooral bergkristal gebruikt. Dit mineraal wordt op een aantal chakra's gelegd, waardoor je lichaam gemakkelijker afvalstoffen kan verwerken en laten afvoeren. Deze behandeling wordt aangevuld met het drinken van kristalwater.

  3. Gerichte klachtenbehandeling Specifiek toegespitst op één of meer klachten. Vooraf wordt een uitgebreide anamnese gedaan. Dit type behandeling staat nooit op zichzelf. Meestal zijn er 3 of 4 vervolgafspraken nodig.

  4. Aura healing Deze behandeling richt zich niet op een specifieke klacht, maar op de aura. Ziektes en disbalansen komen via de aura bij ons; sommige mensen kunnen dit waarnemen als gaten, verkleuringen of verdichtingen in de aura. Door het werken met edelstenen kunnen aankomende disbalansen verminderd, of zelfs geheeld en voorkomen worden.

  5. Vortex behandeling Met de vortex of chi-balancer (een spiraal met kralen van bergkristal) kunnen klachten tot op DNA-niveau aangepakt worden. Moeilijk helende wonden en beschadigingen (zoals aan kraakbeen en pezen bij meniscusblessures of enkelblessures), zullen door de vortex sneller helen. Een permanente beschadiging echter kan niet geheeld worden.

  6. Laserkwarts behandeling Er zijn twee types: herschikking van de hoeveelheid energie in je aura; en vermindering of zelfs heling van klachten door gerichte gebruikmaking van acupressuurpunten, die met bergkristal behandeld worden. Vaak terugkerende voorhoofdsholte-ontsteking, bijvoorbeeld, is met deze behandeling snel verdwenen. Bij terugkeer van de klacht na deze behandeling, kun je vaak zelf de acupressuurpunten behandelen en genezen.

Soms is een combinatie van behandelmethoden het beste.

Wil een behandeling, of meer informatie? Stuur een bericht naar Saskia