Over Stenen en Edelsteentherapie

.

Aan welke vinger kun je een edelsteenring het beste dragen?

Waarom draag je een ring met een bepaalde edelsteen? Het antwoord op die vraag kan een voorkeur voor een bepaalde vinger opleveren. Plus een voorkeur voor je linker of je rechter hand. In de energetische edelsteentherapie kijken we daarbij naar meridianen, orgaanzones en chakra's.

 

1. Meridianen: welke vinger?

ring-agaatRing met ogenagaat. Aan deze vinger heelt de steen oogaandoeningenEen ring met steen aan een bepaalde vinger beïnvloedt de meridianen die door die vinger lopen. Deze energiebanen voorzien de organen waar langs ze lopen van levensenergie.

Pink meridiaan van hart en dunne darm
Ringvinger drievoudige verwarmer-meridiaan (ademhaling, spijsvertering, uitscheiding)
Middelvinger   kringloopmeridiaan (circulatie alle lichaamsvloeistoffen, zoals bloed)
Wijsvinger meridiaan van dikke darm
Duim meridiaan van longen

Meridianen lopen door het hele lichaam, door beide lichaamshelften. Daardoor maakt het niet uit aan welke hand je de ring draagt.

 

2. Orgaanzones: welke vinger?

carneool ringCarneool ringDe handen hebben zones die corresponderen met organen. Hiervan maakt de handreflexologie gebruik. Een ring kan zo’n zone prikkelen en stimuleren.

Pink schoudergebied
Ringvinger tussen longgebied en de sinussen (neusbijholtes)
Middelvinger   tussen longgebied en de sinussen
Wijsvinger tussen longgebied en de sinussen
Duim gebied van ruggengraat en nek/schildklier

Bij het stimuleren van orgaanzones maakt het niet uit of je je ring aan je linkerhand of je rechterhand draagt.

 

3. Chakra's: welke hand?

maansteen ringRing van maansteenDe keuze aan welke hand je je ring draagt, is zeker van belang als we naar de chakra's kijken, De linkerhand en de rechterhand zijn namelijk aan verschillende chakra’s gekoppeld. De steen in je ring zal de chakra’s van de dragende hand sterker beïnvloeden dan de chakra's van de andere hand.

De linkerhand is gekoppeld aan:

  • Kruinchakra
  • Keelchakra
  • Hartchakra
  • Zonnevlecht
  • Heiligbeenchakra

Bij de linkerhand horen verbeelding, geloof, fantasie, ontvangen, voelen.

sodalie tringRing van sodalietDe rechterhand is gekoppeld aan:

  • Voorhoofdchakra
  • Thymuschakra
  • Zonnevlecht
  • Basischakra

Bij de rechterhand horen logica, feiten, ordening, realiteit, geven, doen.

Overigens: draag je de ring erg lang aan een bepaalde hand, dan zal de steen uiteindelijk ook de chakra's van de andere hand beïnvloeden.

Voorbeeld: rouwverwerking

granaat ringWil je de ring van een overleden geliefde dragen, dan zal rechts dragen beter helpen om je leven na een tijd van rouw weer op te pakken. De ring aan de linkerhand kan je langduriger in het verleden laten blijven.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk welke steen er in de ring zit. Een rode steen, zoals granaat of robijn, zal ook helpen om na een tijd van rouw het leven weer op te pakken.

Meerdere ringen dragen?

Draag je meerdere ringen met stenen? Laat je dan bij het kiezen van de hand leiden door je gevoel voor schoonheid. Om de helende werking van edelstenen te ervaren, is het belangrijk dat je er een goed gevoel bij hebt.

Wil je meer weten over afzonderlijke stenen?

Saskia schreef ook artikelen over kenmerken en helende werking van afzonderlijke edelstenen, mineralen, gesteentes en fossielen. Zoals bergkristal, amethist, lapis lazuli, maansteen, magnetiet, vuursteen, zonnesteen en tientallen anderen.
Je vindt deze artikelen op de website Semoea Helende Edelstenen.