Over Stenen en Edelsteentherapie

.

Speciale combinatie: engelen en edelstenen (1)

saskia horjusdoor Saskia Horjus

Sinds een jaartje werk ik behalve met edelstenen ook met de energie van engelen. Dit bevalt heel goed en ik kan het iedereen aanraden. Het lijkt of dankzij deze combinatie de stenen nog dieper doorwerken en een beter resultaat geven.

Edelsteentherapie laat zich uitstekend combineren met tal van andere therapieën. Zo zou je edelsteentherapie kunnen combineren met klanktherapie, kleurtherapie, aromatherapie, en ga zo maar door. Edelstenen en engelen vormen een heel speciale combinatie.

Een goede reden om edelstenen en engelen te combineren, is dat de engelen in een andere dimensie leven dan mensen, en daarom tijd en ruimte kunnen overschrijden.

Het combineren van engelen met edelsteentherapie is daarom zeer nuttig als je werkt aan het oplossen van geestelijke en mentale klachten en problemen. Je kunt een engel vragen om naar het verleden te gaan en de wortels van het probleem daar aan te pakken. Of je kunt de engel vragen om te helpen een pad te banen naar een toekomst waarin dat probleem is opgelost.

Dit werkt nog beter als je ook kristallen gebruikt die verbonden zijn met de engel.

Volgens mystieke boeken horen de engelen bij een bepaalde kleur. Die kleur hoort bij een van onze chakra's. En ook stenen horen bij een bepaalde kleur. Edelstenen, engelen en chakra's van dezelfde kleuren vormen een krachtige combinatie.

Boodschappers

bergkristal engelHet woord 'engel' komt van Grieks 'angelos', wat 'boodschapper' betekent. Volgens het christendom, het jodendom en de islam brengen engelen berichten van God naar de mensen en van de mensen naar God. Ook in andere godsdiensten is sprake van boodschappers die berichten tussen mensen en goden overbrengen.

Het maakt niet uit of je wel of niet in engelen gelooft. Omdat velen in engelen geloven (vroeger en ook nu) weet iedereen wel wat een engel is en hoe een engel eruit ziet.

Mensen zonder zelfvertrouwen en zelfrespect hebben veel baat bij hulp van aartsengel Joviel voor inzicht en (zelf)kennis.

Mensen die misbruikt of verwaarloosd zijn in hun jeugd, vinden de hulp van aartsengel Chamuel heel fijn.

Mensen die zich kwetsbaar voelen, kunnen de hulp van aartsengel Michael goed gebruiken.

In de volgende blog meer uitleg over het werken met engelen en edelstenen.

 

Lees ook het tweede deel: Speciale combinatie: engelen en edelstenen (2)