Over Stenen en Edelsteentherapie

.

Snotneuzen: griep, verkoudheid, allergie

Veelgebruikte stenen bij verkoudheid, griep en hooikoorts

saskia horjusdoor Saskia Horjus

Vanwege alle virussen en bacteriën die momenteel rondwaren, lijkt het een goed idee om op een rijtje te zetten welke stenen je hierbij kunnen helpen. Je krijgt een overzicht van edelstenen die je immuunsysteem kunnen ondersteunen en ziektes sneller laten genezen.

Het voorjaar is in Nederland altijd een periode van afwisselend mooi en nat weer. Een periode die ons immuunsysteem behoorlijk op de proef stelt. Veel mensen krijgen last van hooikoorts, verkoudheid of griep. Kortom: de tijd van snotneuzen!

Zelf ben ik helaas geen uitzondering. Zodra er in het voorjaar katjes zijn en grassen bloeien, word ik buiten neusverkouden. Door een aquamarijn als sieraad (of trommelsteen in de zak) te dragen, verminderen mijn klachten in de buitenlucht en heb ik nauwelijks klachten binnenshuis.

Bij dreigende griepjes doet de blauwe chalcedoon wonderen. 's Avonds keelpijn, 's nachts blauwe chalcedoon in mijn kussensloop, de volgende ochtend keelpijn weg.

In deze blog noem ik de stenen die in mijn ervaring kunnen helpen bij snotneusklachten.

Doe er je voordeel mee. Het biedt geen garanties tegen ziek worden, zeker niet bij het coronavirus.

 

Verkoudheid en griep

shungiet handstenenShungiet handstenen. Een prima steen bij verkoudheid en griepVerkoudheden en griepjes worden meestal veroorzaakt door bacteriën en virussen. Een bekende bacterie die keelpijn en verkoudheid geeft is de streptokok.

Meerdere virussen belagen ons ieder jaar met griep. Het meest voorkomend is influenza. En nu hebben we er ook nog een nieuw virus bij, COVID-19, beter bekend als coronavirus.

Een veelvoorkomend virus dat ons verkoudheid bezorgt, heet rhino.

Tot nu toe testten we de afgelopen maand 9 op de 10 keer shungiet als goede beschermsteen dan wel heelsteen bij corona. Verder kwamen jade, slangenjaspis en apatiet vaak uit onze testen.

Over het algemeen wordt aanbevolen om verkoudheden en griepjes gewoon uit te zieken (tenzij er complicaties optreden). De functie van ons immuunsysteem is om ziekmakende micro-organismen uit te schakelen.

Het voordeel van uitzieken is dat mocht de ziekmakende bacterie of virus weer terugkomen, we weerstand hebben opgebouwd: ons lichaam precies weet hoe de tegenstander snel uitgeschakeld moet worden.

Gelukkig zijn er antibacteriēle en antivirale stenen die de kans op besmetting verkleinen en je herstel ondersteunen.

Antibacteriële stenen

Blauwe apatiet Werkt goed bij verkoudheid: draag een blauwe apatiet hanger op je thymus of hart, en smeer de voor en achterkant van je borstkas in met blauwe apatiet-olie
Azuriet Een koperverbinding. Helpt bij alle klachten in het keelgebied, zoals keelpijn, keelontsteking, verkeerd stemgebruik, heesheid, schorheid. Draag 'm als hangertje op je keelchakra.
Chrysopraas Goed voor longen en luchtwegen, geeft meer lucht. Helpt tegen keelpijn veroorzaakt door bacteriën. Draag 'm als hangertje op je keelchakra.
Malachiet Een koperverbinding. Bij verkoudheid en keelpijn helpt het om 3x daags te gorgelen met edelsteenwater gemaakt van een malachiet trommelsteen gemaakt. Dit werkt ook bij keelontsteking. Niet doorslikken!
Shungiet Een koolstofverbinding. Helpt tegen keelontsteking. Ontstekingen in de mond en keel kun je bestrijden door te gorgelen met shungietwater.
Slangenjaspis Een natuurlijk antibioticum, doodt bacteriën en vertraagt virussen en bacteriën.
Zilver Desinfecterend en antibacterieel, voorkomt en heelt ontstekingen in mond en keel. Gebruik colloïdaal zilver of een zilveren drinkbeker bij keelpijn en keelontsteking.

Koper, zilver en koolstof zijn dodelijk voor bacteriën.

Antivirale stenen

Angeliet Heeft een gunstige invloed op alle aandoeningen in het keelgebied, vooral keelontstekingen. Draag een hangertje op het keelgebied.
Apatiet Een goede steen om griepjes te voorkomen. Als je al griep hebt, zal apatietwater je er sneller vanaf helpen. Combineer met het dragen van een apatiet hangertje op de keel.
Celestien Heeft een goede invloed op aandoeningen in het keelgebied, zoals keelpijn en keelontsteking. Draag een hangertje op het keelgebied. Een prima steen om virussen te bestrijden.
Haliet Opgelost in water is haliet (Himalayazout) desinfecterend. Gebruik een paar druppels sol (verzadigde zoutoplossing) in een glas water om mee te gorgelen bij keelpijn en keelontsteking. Let op: dit is heel erg zout. Spuug het uit en spoel na met kraanwater.
Obsidiaan Alle soorten obsidiaan zijn desinfecterend. Draag een hangertje op je keelchakra.
Shungiet Desinfecterend en helpt bij keelpijn en keelontsteking. Gorgel met shungietwater.
Sugiliet Een relatief onbekende heel- en beschermsteen tegen virussen. Draag een hangertje op je thymus, en combineer met het innemen van sugiliet-elixer in een glas sugilietwater.

Hou je een steen in je hand?
Zorg dan dat je de steen goed in het midden van je hand houdt.
Het midden van je handpalm correspondeert met je zonnevlechtchakra. Via dit punt kan de edelsteen-energie zich snel verplaatsen naar de chakra’s waar deze energie nodig is.

 

Hooikoorts en allergieën

aquamarijn trommelsteenAquamarijn heeft een brede werking bij allergieklachtenHooikoorts is een relatief veelvoorkomende klacht. Het is een reactie van je afweersysteem. Normaal beschermt dat je tegen ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en fungi (schimmels). Heb je hooikoorts, dan reageert je afweersysteem ook op onschuldige stoffen zoals pollen (stuifmeel).

De klachten van hooikoorts vallen samen met de bloeiperiode van de bomen, planten en kruiden waarvoor je allergisch bent.

Bij allergieën breidt je afweersysteem zich uit naar andere stofjes in de lucht, zoals huisstof.

Aquamarijn Wordt toegepast bij alle allergische klachten, en bij (allergische) irritatie door insectenbeten. De steen kalmeert een overactief immuunsysteem en werkt goed bij auto-immuunziekten. Geschikt voor klachten aan de luchtwegen, zoals ontstekingen van voorholte of bijholte, hoofdpijn door volle holtes, tranende of ontstoken ogen, neusverkoudheid, bronchitis, keelpijn, opgezwollen klieren in de keel, hoesten, allergische reacties op huisstof en pollen, overmatige slijmvorming.
Aquamarijn heeft de breedste werking bij allergieklachten. Draag de steen als sieraad (op het keelchakra) of als trommelsteen in je zak. Drink daarbij 3x daags 2-3 druppels aquamarijn elixer in een glas bergkristalwater of zoisietwater. Of drink aquamarijnwater.
Andesopaal Heeft een vooral verzachtende en soms helende werking op allergische overgevoeligheid voor pollen en hooikoorts. Draag 'm als hangertje.
Barnsteen Bij keelpijn door hooikoorts en pollenallergieën kan het drinken van barnsteenwater de klachten verlichten, soms helen.
Heliotroop Geeft een energiestoot aan wie de steen draagt. Dit kan het immuunsysteem oppeppen en sommige soorten allergische kwalen soms doen verdwijnen. Draag de steen als hanger en combineer met het drinken van heliotroop+bergkristal water.
Rhodoniet Een fijne steen die slijmvorming en verstopte neuzen bij hooikoorts en huisstofmijtallergie kan verlichten en helen. Draag een hanger op de thymus, of als dat vervelend voelt op de keel.
Zoisiet Versterkt en heelt het immuunsysteem. Een goede steen om te dragen bij hooikoorts en allergieën. Drink zoisietwater.

Veel mensen hebben baat bij het dragen van een stenenset met trommelstenen van aquamarijn, bergkristal, blauwe chalcedoon en parel.

 

Weerstand vergroten

heliotroop hangerHeliotroop geeft je een oppepperJe immuunsysteem beschermt je lichaam tegen binnendringende virussen, bacteriën en parasieten. Het zorgt ook voor de opruiming van afvalstoffen en zieke lichaamscellen zoals kankercellen. Daarom is het belangrijk ons immuunsysteem te ondersteunen, en daarmee onze weerstand tegen ziektes.

Dat doe je vooral door gezond te leven. Daarbij kun je edelstenen gebruiken om je weerstand te vergroten. Gebruik een hangertje op het keelchakra, of een trommelsteen in je zak.

Er zijn vele stenen om je weerstand te vergroten. Hieronder de stenen die ik zelf het meest gebruik.

Apatiet Een goede steen om je immuunsysteem een boost te geven. Maak apatietwater. Zet daarbij je fles of glas op een plaatje apatiet, of omring fles of glas met ander apatiet stenen. Drink minimaal 1 glas apatietwater per dag en stop een apatiet in je zak.
Blauwe chalcedoon Draag preventief een hanger van blauwe chalcedoon op je keelchakra. Ook als de keelpijn al heeft toegeslagen, helpt dit om pijn snel te verminderen en vaak zelfs te helen.
Heliotroop Geeft een energiestoot aan wie de steen draagt. Bij griepjes en verkoudheden kan dit het immuunsysteem oppeppen en de kwalen doen verdwijnen. Draag een sieraad of stop een trommelsteen in je broekzak, en combineer eventueel met heliotroopwater drinken.
Hematiet Geeft een betere bloedsamenstelling, ondersteunt de vorming van rode en witte lichaampjes in de juiste verhoudingen. Draag hematiet als sieraad, bijvoorbeeld als armbandje.
Jade Geeft energie in tijden van zwakte, bij herstel van ziekte. Draag een hangertje op de thymus.
Moldaviet Helpt vooral bij griep, maar ook bij allerlei aandoeningen van de luchtwegen. Zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen uit het bloed. Draag een hangertje op de thymus.
Mosagaat Ondersteunt het immuunsysteem en helpt daardoor bij infecties van longen en luchtwegen. Vermindert de hoestprikkel bij vastzittende en droge hoest. Mosagaat is een van de stenen die een genezing van griep en verkoudheid versnellen. Draag een sieraad of trommelsteen en combineer met het drinken van mosagaatwater.
Toermalijn Vooral groene en zwarte toermalijn helpen bij de symptomen van griep, tegen hoofdpijn en keelontstekingen. Draag als hangertje.
Tijgeroog Een verwarmende steen, verlicht en heelt allerlei klachten van de luchtwegen: verkoudheid, keelpijn, ademnood (door astma), bronchitis en longklachten. Tijgeroog heelt ook allergische keelklachten. Draag tijgeroog als hanger of armbandje

 

Tip

Bedenk dat meer stenen goed zouden kunnen werken voor jou, afhankelijk van je gesteldheid en de ziektekiemen. Voor advies op maat kun je contact opnemen met Saskia met een van de Semoea-edelsteentherapeuten.

 

Saskia