Over Stenen en Edelsteentherapie

.

Over Saskia

Saskia HorjusSaskia HorjusMijn naam is Saskia Horjus en ik ben gek op stenen en alles wat ermee te maken heeft, al vanaf dat ik kind was.

Ons leven is onbestaanbaar zonder stenen. We gebruiken stenen voor van alles en nog wat. In de steentijd maakten we onze eerste werktuigen van steen. Nog steeds bouwen we ons huis van stenen, misschien niet meer natuurstenen maar bakstenen die nog steeds van natuurlijke grondstoffen zijn gemaakt.

En nog steeds gebruiken we allemaal wel sieraden, werktuigen en voorwerpen van steen. Denk maar aan een granieten aanrecht, een jade asbak of een mosagaat kommetje.

Stenen zijn overal

In de industrie en de techniek worden edelstenen en mineralen vaak gebruikt. Ze vormen belangrijke economische voorraadbronnen. 

Ons lichaam is ook opgebouwd uit mineralen.

Stenen zijn overal om ons heen en kunnen ons helpen, ondersteunen en zelfs helen. Mijn eigen leven zou ook niet hetzelfde zijn zonder stenen. 

Mijn praktijk voor edelsteentherapie

Sinds 1997 heb ik een edelsteentherapiepraktijk. Ik houd me graag bezig met energetische edelsteentherapie in verschillende vormen, zoals edelsteenleggingen, al dan niet in combinatie met Reiki, laserkwartstherapie (een variant op de acupressuur, maar dan met een kristal in plaats van de vingers), vortex (spiraal van bergkristal), persoonlijke edelsteenconsulten en -adviezen. Ik ben zowel Reiki Master als Crystal Master.

De website HelenMetStenen is bedoeld om achtergrondinformatie over de fysische en metafysische eigenschappen van edelstenen, mineralen en gesteenten te geven.

Ik geef ook cursussen en workshops over helende werking van stenen. Meer informatie en aanmelding kan via het menu Cursussen

Logo Helen Met Stenen

Wat betekent het pentagram van HelenMetStenen?

Hierboven zie je het logo van HelenMetStenen, een pentagram. De vijfpuntige ster is een knipoog naar mijn Friese achternaam; praktisch alle skûtsjes hebben een ster op het zwaard, het is een symbool dat geluk en voorspoed brengt.

Het pentagram is een symbool dat bestaat uit een ononderbroken lijn die op en neer gaat, net als de kringloop van het leven.

 

Mijn praktijk voor edelsteentherapie

Sinds 1997 heb ik een edelsteentherapiepraktijk. Ik houd me graag bezig met energetische edelsteentherapie in verschillende vormen, zoals edelsteenleggingen, al dan niet in combinatie met Reiki, laserkwartstherapie (een variant op de acupressuur, maar dan met een kristal in plaats van de vingers), vortex (spiraal van bergkristal), persoonlijke edelsteenconsulten en -adviezen. Ik ben zowel Reiki Master als Crystal Master.

Het aanbod van energetische behandelingen in mijn praktijk:

  • Energetische behandeling met stenen; meer over de mogelijkheden bij Behandeling
  • Stenenconsult over de kwaliteit van jouw stenen, of over de vraag wat voor jou (of iemand anders) de beste steen is bij een bepaalde gezondheidsklacht
  • Stenenadvies voor jezelf of voor een ander. We bespreken welke steen geschikt is voor een specifieke situatie (examenvrees, plankenkoorts) of klacht (zoals hoofdpijn of kuitkramp).
  • Advies persoonlijke heelsteen op basis van de geboortedatum (chakracode) van jezelf of iemand anders. Inclusief een kristal.
  • Advies energetische bescherming bij (computer)straling.
  • Advies energetische verbetering persoonlijke omgeving.
  • Chakracode analyse, op basis van je geboortedatum
  • Reiki o.a. ontspanningsbehandeling; chakra-uitbalancering; ontgifting, reiniging en balans; afstandsbehandeling
  • Stenentest Gratis! Is je steen nog werkzaam? Je moet ervoor naar Amsterdam (Saskia) komen.

 

Afspraakje maken?

Een afspraak maken kan via het webformulier.

Tarieven energetische behandeling

De eerste afspraak (intake) kost maximaal € 80,00.
Op basis van je geboortedatum en klachtenpatroon maken we tijdens de intake een behandelplan. Daarna volgen tenminste 3 vervolgconsulten. De vervolgdata worden bij de intake gepland.

Vervolgafspraken kosten maximaal € 70,00.
Een vervolgafspraak kan een afstandsbehandeling zijn. Dan hoef je niet langs te komen; ik behandel je op afstand.

Tarieven edelsteenconsult

Consult op afspraak: € 70,00 (max. 2 uur); excl. edelsteen/edelsteenolie/edelsteenelixer.
Vervolgconsult per mail of telefoon: € 30,00 per uur (of een gedeelte daarvan)

Tarief stenenadvies

Stenenadvies per mail of telefoon: € 30,00 per uur (of een gedeelte daarvan)


Een stenentest is gratis.


Maak een afspraak

 

Wil je meer weten over afzonderlijke stenen?

Saskia schreef ook artikelen over kenmerken en helende werking van afzonderlijke edelstenen, mineralen, gesteentes en fossielen. Zoals bergkristal, amethist, lapis lazuli, maansteen, magnetiet, vuursteen, zonnesteen en tientallen anderen.
Je vindt deze artikelen op de website Semoea Helende Edelstenen.